- 3 yumurta
- 1 fincan pekmez
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- yarım çay kaşığı muskat rendesi(1 muskatın 1/8 i kadar)
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- kek kıvamını alacak kadar un
- üzerine serpmek için fındık kırığı
Yapılışı: Şeker ve yumurta mikserde iyice çırpılır. Diğer malzemelerde eklenerek yağlanmış kek kalıbına ya da doğrudan silikon kalıba dökülür. Üzerine fındık kırığı serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içi tam pişene kadar tutulur.
Sütlü İrmik Pastası
- 1 lt süt
- 15 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı şeker
- Üzeri için meyveli sos yada evde bulunan reçellerden herhangi biri.
Yapılışı:Süt, şeker ve irmik bir tencereye konup ocakta koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Suyla ıslatılmış kalıba dökülür. Ben yine silikon kalıp kullandım. Soğuduktan sonra ters çevirip üzerine hazır meyveli sos dökülür ya da evde ki reçellerden herhangi biri kullanılabilir. Kesilerek servis edilir.
Bu hafta Azra arkadaşını görmeye gittik Can'ın. Azra 1 aylık oldu. Orada eşimin iş arkadaşları da vardı. Azra uyurken meydan Can'a kaldı.
Anne konuşuyor: Yeni mamalar ve Anne Blogcular buluşması ile pek yakında yine burdayım. Can 3 aylık olsun o zaman çok şey değişir diyenleriniz var mıydı? Varsa çok haklılarmış. Gerçekten herşey çok daha güzel eskiye göre. Daha çok insanların içindeyiz. Ben buraya hepsini aktaramasam da epey faal geçiyor günlerimiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder