25 Ocak 2008 Cuma

OTLU KEK

Gelecek tarif bir türlü gelemedi, bu bekleyişe bugün noktayı koyuyorum. E şimdi bir başka gelecek tarif bulmak gerek, hadi bakalım çık çıkabilirsen işin içinden Pınar Hanım. ( İç Ses: Neyine gerek senin gelecek tarif işine girmek!) Bu gelecek tarif işini başarıyla götüren Yasemin Kardeşi kutluyorum.


OTLU KEK

Malzemeler:



  • 3 yumurta

  • 1 p. kabartma tozu

  • 1 su b. yoğurt

  • 1 su b. sıvıyağ

  • 1 kase karışık peynir

  • 1 tutam dereotu

  • 1 tutam maydanoz

  • 5 sap taze soğan

  • Aldığı kadar un (çok koyu kek kıvamı)

  • Dilerseniz 10 tane siyah zeytin, kekik,kırmızı biber,karabiber

Yapılışı:
Yumurtalar iyice çırpılır. İçine sıvıyağ ve yoğurt ilave edilir. Daha sonra doğranmış dereotu,
maydanoz ve taze soğan da ilave edilir. Peynirler rendelenir, ilave edilir. Dilerseniz zeytin ve
baharatları da eklenerek un, kabartma tozu ile hamuru
hazırlanır. Ben dilimlenmiş zeytin ve baharatları ilave etmiyorum. Koyu bir kek hamuru olacak şekilde un eklenir. Mayalanmış ekmek hamuru kıvamını tutturmalısınız. Hazırlanan kek hamuru kek kalıbına alınarak üzerine bir miktar kaşar rendesi serpilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin, fırındayken sapladığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.


Bu tarifi biraz daha koyu yaparak Selen'in yaptığı otlu çöreklerden elde edebilirsiniz. Ben bir sonraki denemeyi bu şekilde yapmayı düşünüyorum.


Afiyet Olsun.


Tarif Oktay Ustadan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder