24 Şubat 2008 Pazar

ÇİKOLATALI&FISTIKLI Muffin

Evde ki muffin kalıplarımı kullanmak istiyordum. Önümüzdeki 5 yıl yeni muffin kağıdı ihtiyacım olmayacak kadar çok var...

Evdeki çikolataları kullanmak istiyordum. İsviçre'deki yakınlarımız sağolsunlar, stoğumuz hiç bitmiyor:)

Evde ki taze kavrulmuş yer fıstıklarını bir tarifte kullanmak istiyordum. Kurabiye diye düşünürken kendilerini kapkekin üstünde buluverdiler.

Ve en önemlisi fotoğrafını çekebileceğim yeni bir tarif gerekiyordu:)


İşte sonuç Çikolatalı Fıstıklı Muffinler, tarif Dr. Oetker'den...

ÇİKOLATALI FISTIKLI MUFFİNLER

Malzemeler:
  • 80 gr bitter çikolata

  • 100 gr tereyağı

  • 150 gr(1-1.5 su bardağı) un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 3 yumurta

  • 130 gr (1.5 çay bardağı) toz şeker

  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri İçin:

  • 80 gr bitter çikolata

  • 30 gr tereyağı

  • 1 yemek kaşığı süt

  • 1 çay bardağı kırılmış yer fıstığı(Tarifte antep fıstığı idi, ben yer fıstığı kullandım, alternatif olarak ceviz ya da fındık kırığı da kullanılabilir. Tamamen sizin zevkinize kalmış.)
Yapılışı: Çikolata ve tereyağı bir kapta, benmari usulü eritin. Ocaktan alın. Un ve kapartma tozunu karışıtırıp eleyin. Yumurta, toz şeker, vanilin ve sütü mikser ile 2 dakika çırpın. Eritilmiş çikolata ve tereyağını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip unlar kaybolana kadar az çırpıp muffin kalıplarına paylaştırın. (Muffin kağıtları, muffin kalıpları içerisine yerleştirip hamur paylaştırılır. 10-12 adet) Turbo fırında 160 derece, elektirikli mini fırınınız varsa 150 derece, eğer midi fırınınız varsa da 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkartıp soğutun.

Çikolata, tereyağı ve sütü bir kaba alın ve benmari yöntemiyle eritin. Ocaktan alıp 10 dakika soğutun ve fıstıkları ilave edin. Karıştırıp muffinlerin üzerine yayın.

Afiyet olsun...


Ve Can fotoğraf makinesi ile ilk tanışmasını yapar...

Can: Anne bu nasıl kullanılıyor? Ben biraz karıştırayım şunu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder