Evde ki muffin kalıplarımı kullanmak istiyordum. Önümüzdeki 5 yıl yeni muffin kağıdı ihtiyacım olmayacak kadar çok var...
Evdeki çikolataları kullanmak istiyordum. İsviçre'deki yakınlarımız sağolsunlar, stoğumuz hiç bitmiyor:)
Evde ki taze kavrulmuş yer fıstıklarını bir tarifte kullanmak istiyordum. Kurabiye diye düşünürken kendilerini kapkekin üstünde buluverdiler.
ÇİKOLATALI FISTIKLI MUFFİNLER
Malzemeler:
- 80 gr bitter çikolata
- 100 gr tereyağı
- 150 gr(1-1.5 su bardağı) un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yumurta
- 130 gr (1.5 çay bardağı) toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
Üzeri İçin:
- 80 gr bitter çikolata
- 30 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 çay bardağı kırılmış yer fıstığı(Tarifte antep fıstığı idi, ben yer fıstığı kullandım, alternatif olarak ceviz ya da fındık kırığı da kullanılabilir. Tamamen sizin zevkinize kalmış.)
Çikolata, tereyağı ve sütü bir kaba alın ve benmari yöntemiyle eritin. Ocaktan alıp 10 dakika soğutun ve fıstıkları ilave edin. Karıştırıp muffinlerin üzerine yayın.
Ve Can fotoğraf makinesi ile ilk tanışmasını yapar...
Can: Anne bu nasıl kullanılıyor? Ben biraz karıştırayım şunu...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder