17 Şubat 2008 Pazar

KREMA KUP

Neden mi Krema Kup, çünkü o aslında tiramisu kreması, üstelik bir kupun içinde... O yüzden bu adı verdim ona...
Müge'lere giderken yapmıştım tiramisuyu. Eşim ve Müge çok sevmişti kremasını. İlk defa eşimden duydum, "bunu bana öğretsene, ben de yapayım" sözünü...

Bir haftalık eğitimden dönen eşime hoşgeldin hediyesi olarak yaptım bu tatlıyı. Aslında sufle yapmaktı isteğim ama markette dondurma bulamayınca gözüme ilişen labne peyniri ile bu kremayı yapmak geldi aklıma, üstelik içinde tereyağ olmadığı için daha hafif olacaktı. Yedikten sonra daha az pişmanlık duyacaktı en azından...

Tarif Sofra dergisinden, tiramisu yapımında kullanılan kremaydı. Bol kavrulmuş fındık kırığı ile pek güzel oldu.

KREMALI KUP

Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket labne peyniri

Yapılışı: Süt, un, şeker ve yumurtayı bir tencerede iyice çırparak ocağa alın. Sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına getirin. Ocağın altını kapatıp 10 dakika soğumasını bekledikten sonra 1 paket labne peynirini ilave edin. Kremanız hazır, dilerseniz üzerine kakao ve kahve eleyebilirsiniz. Bunun için türk kahvesi kullanmalısınız. Altına sıcak şekerli kahve ile ıslatılmış etimek dizip üzerine bu kremayı da dökebilirsiniz. Pratik bir tiramisu olur böylece. Bir daha ki sefere bu şekilde yapmayı planlıyorum. Bu seferlik bol fındık kırığı ile tüketmeyi tercih ettik.

Not: Fotoğraf çekmek için ertesi günü bekleyince kremanın üstünde çatlamalar oldu. Bu yüzden yapıldığı gün tüketilmesi ve tazeyken fotoğraflanmasını tavsiye ederim:)

Tatlımızı yerken dışarda bu manzara vardı... Yerleri incecik kaplamaya başlayan kar ertesi gün iyice kapladı, birazdan çıkıp kardanadam yapmayı planlıyoruz eşimle. Tabi Can'ı komşuya kısa süreliğine emanet ederek. Seneye Can'la birlikte oynarız inşallah. Paytak paytak yürür karın içinde...İstanbul özlediği kara kavuştu sanırım. Kar yağdı mı böyle yağmalı, heryeri kaplamalı. Öyle bir gün yağıp ertesi gün çekip gitmemeli, kalmalı biraz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder