1 Mart 2014 Cumartesi

Elmalı Pasta kokulu ev


Bu haftasonu uzun zamandır yapmadığım hamur işi geleneğini gerçekleştirdim. Sevgili Smilena'nın bloğunda gördüğümden beri aklımdaydı. Pratik oluşu, görünüşü ve tabiki elmalı olması beni çoktan cezbetmişti bile. Smilena elma dilimlerini kabuklarıyla yapmıştı, öyle oluşu da çok hoşuma gitmişti. Artık günümüzde bırakın kabuğuyla yemeyi, meyvenin kabuksuz halini yerken bile tereddüt ediyoruz, ilaçlarından, kimyasallarından. Bende kabuklu kullanmak için elmaları önce iyice yıkadım, bir süre sirkeli suda beklettikten sonra dilimledim. Çocukluğumda annemle pazara gittiğimizde canım çekti mi silerdim üstüme şöyle bi, büyük bir iştahla yerdim elmayı. Şimdi oğlum anne elma yiyebilirmiyim dediğinde dur iyice yıkayalım deyip, arındırma ve yıkama ritüeline başlıyorum.
Aslında bu anlamda dört gözle beklediğim şey, arka bahçemizdeki elmaların bu yıl geçen yıla oranla daha çok elma vermesiydi ama beklenen yağışların bir türlü yağmayışı sanırım bu sene bizi yine elmalarla ilgili hüsrana uğratacak. Neyse ki bir kere de olsa  "hadi oğlum biraz elma toplada elmalı pasta yapalım" deneyimini yaşadık ikimizde, güzeldi.
Ben çok beğendim. Tarifi yayınlayıp bizleri haberdar ettiği için Smilena'ya da teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder