21 Eylül 2010 Salı
HAFTANIN YENİ TARİFİ: BADEMLİ BİSKOTTİ
Öncesinden ne kadar tarif karıştırırsam karıştırayım birşeyler pişirme anı gelip de mutfakta yerimi aldığımda elim gözüm bir başka tarife kayıyor, hep o son dakikada...
O anda karar verilip yapılan tarifler yerini alıyor fırında çoğunlukla...
Öncesinden seçip hevesle özenle ilk fırsatta bunu pişireyim diye belirlediğim, renkli ayıraç ile işaretlediğim/sakladığım tarifler bekliyor da bekliyor...
Bu haftasonu her iki seçenek de aynı anda gerçekleşti. Uzun süredir varolan biskotti yapma hevesi, şöyle bir göz atılan kitaptan seçilen tarifle gerçek oldu.
Bademli Biskotti
Malzemeler:
2 adet yumurta
155 gr toz şeker
125 gr badem
1 paket vanilya aroması(Ben sıvı olanlardan kullandım)
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserde krema kıvamına gelene dek çırpın. Bademi, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yumuşak bir hamur olana dek un ekleyip yoğurun.
Hamuru ikiye ayırıp her bir parçayı 5x20 cm ebadında baget ekmek gibi şekillendirin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.
Pişme süresinden sonra fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
Hamur parçalarını 1 cmlik yatay dilimlere kesin. Bu aşamada çok dikkatli kesmek gerekiyor. Keskin tırtıklı ekmek bıçağı bu iş için birebir.
Dilimleri fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Fırında her iki yüzlerini onar dakika pişirin.
Çok fazla kuru olmaları sizi korkutmasın, soğuduklarında kıtır olacaklar. Eğer soğuduktan sonra da size fazla sert gelirlerse benim yaptığım gibi bir kek ile ya da ekmek ile aynı kapalı kabı paylaşmalarını sağlayın bir süre, kekteki ya da ekmekteki nem biskottilerinize istediğiniz nemi geri verecektir.
Biskottileri fırından çıkarıp soğumaya bırakırken fırının boş çalışmasına gönlüm el vermedi. Fırını paylaşan diğer kardeşlerin tarifi sonraki yazıda olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder