Benim için çok iddialı oldu her yeni haftaya yeni bir tarif eklemek...
Ama şaşıyorum. İkinci haftaya giriyorken yeni bir tarif var bu sayfalarda...
Kupra tiramisu yaptık...
Evdeki malzemeler tarife uyunca, fotoğraf çekme hevesi de eklenince bir çırpıda yapıldılar... Ardından buzdolabında tatlarını kazanmayı beklediler.
Eşimden geriye kalan 3 boş kase tarifi tekrar tekrar yapılacaklar listesine almaya yetti...
Can'ı cezbeden ise üzerindeki kakao tozu... Beni mest edense fotoğraf kısmı...
Malzemeler:
(5 porsiyon)
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
100 gr labne
100 gr kedi dili bisküvisi(bir paketin yarısı)
bisküvileri ıslatmak için:
1 su bardağı sıcak su(250 ml)
2 yemek kaşığı granül kahve
Üzeri İçin:
kakao, kiraz şekeri, rulo kat
Yapılışı:
Süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarılarını tencerede çırpın ve muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarark pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra labneyi karıştırıp tekrar iyice çırpın. Daha homojen kıvam olsun derseniz mikser kullanabilirsiniz bu aşamada.
Kedi dili bisküvilerini ıslatmak için sıcak suya granül kahveyi ekleyip karıştırın. Kedi dili bisküvilerini önce ikiye kesin, sonra kahve karışımına bir kez hızlıca batırıp çıkarın. Islanmış bisküvileri kaselerin tabanına dizin, ardından üstlerine hazırladığınız kremadan bir miktar dökün.
Bir kat daha ıslatılmış kedi dili serip üstüne krema ekledikten sonra iyice oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
Soğuduktan sonra üzerlerine kakao eleyip dilediğiniz gibi süsleyin. Ben kiraz şekeri ve rulo katlar kullandım.
Afiyet olsun cümlemize...
Not: Tarif, Lezzet Dergisinin Şubat 2010 sayısından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder