Bu kurabiyelerin hikayesi de tarifi de Sevgili Gülriz’e ait.
Şeker hamuru ile kapladığı kurabiyelerin aynı zamanda çok lezzetli olmasını da isteyerek bu tarifte bulmuş aradığı lezzeti...
Gülriz'in kurabiyelerini tattıktan sonra da o gün bugündür bu kurabiye tarifi hep yapılacaklar listemde…
Gel zaman git zaman derken, sonunda ufak bir değişiklikle kurabiyeler yapıldı…
Şeker hamuru ile kaplamayıp sade tüketileceklerinden pudra şekeri miktarı artırıldı.
Dışarıda bayram ertesi yağmurlu bir gün...
Can mışıl uykusunda...
Gizli saklı yapılmaya çalışıldı kurabiyeler…
Üstelik iki ölçü olarak…
Hayatımdaki üç güzel başak için;
Birinci başağım Nazlı'm senin için bu kurabiyeler...
İyi ki doğdun iyi ki girdin kıyısından köşesinden bu hayata...
Ufak bir iz bırakmak ister bu kalp kendisinde bıraktığın izin aynısından...
Fındıklı Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler: (bir ölçü)
200 gr tereyağı
150 gr pudra şekeri(orijinal tarifte 100 gr idi- şeker hamuru kaplanmayacağı için 150 gr a çıkarıldı)
1 yumurta sarısı
40 gr rendelenmiş beyaz çikolata
50 gr çekilmiş fındık
Un(300-350 gr)
Yapılışı:
Yağ ve Pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpıp rendelenmiş çikolata, fındık ve yumurta sarısını ekleyin. Yeniden karıştırıp kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilave edip yoğurun.
Hamuru bir buzdolabı poşetine koyup yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp(ben elimle yaydım hamuru, fındıkları biraz iri bıraktığımdan merdane ile dağıldılar)
Kurabiye kalıplarıyla kesin. Üzerlerine harf baskı uygulayacaksınız bu aşamada yapın.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Güzel mesajlar ilettiğiniz ve aldığınız güzel bir haftanız olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder