Elimdeki ufak işlerde şimdi bu minik örgüler var. Daha henüz kaç artırıp yapılıyor bilmiyorum deneme aşamasındayım şu ara.
Bir ara bu modeli denemiştim onu da tutacak yapıverdim.
Okul dönüşü kapımızda bir sürpriz bekliyordu bizi, öyle şirin ve şık bir karttı ki içeri girene kadar zor sabrettik Çınarla, hemen açtım, "anne kimmiş neymiş derken hoop bir zarf daha çıktı hemde kuzuya özel, al bu da senin kartın deyince yüzündeki gülümsemeyi ve şaşkınlığı görmeliydin Kitanacım, kuzumda bende çok ama çook mutlu olduk, içinde yazan güzel sözleriyle, dilekleriyle, ellerinle yaptığın bu şirin kartın bizi o kadar sevindirdi ki anlatamam, sıcacık oldu içim, çok duygulandım, çok düşünceli ve naziksin, çok ama çok teşekkür ederiz. Buzdolabımıza astık, gelip-gidip seviyoruz, bakıp bakıp mutlu oluyoruz... ;)
Not; İstek üzerine, resimlerini eklediğim muhallebili kadayıf tatlısının tarifi;
Alt ve üst kaplaması için; 350 gr tel kadayıf, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı toz şeker, bir su bardağı iri kıyılmış ceviz.
Muhallebisi; 1 kg süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı tepeleme un, 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 kutu krema, 1 paket vanilya.
Yapılışı; Tel kadayıf ince kıyılıp, ceviz yağ ve şekerle kısık ateşte kızarana kadar kavurulur. Muhallebi için tencereye krema ve vanilya hariç tüm malzeme karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra krema ve vanilya eklenip mikserle çırpılır. Kavrulan kadayıfın yarısı tepsiye serilip, muhallebi konur üzerine ve en son üzerine de kadayıflar eklenip dolapta birkaç saat dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder