Homemade kinder milch schnitte☺️👌 Oglum bademcik ameliyati olduktan sonraki 4 gun icinde yiyebildigi daha dogrusu o aciya ragmen yemeye katlanabildigi (o da gunde en fazla 2 tane) yiyecek Kinder Süt dilimi idi. Tarifini internetten bulunca kremasını değiştirerek yapıverdim. Toz krem şanti ileydi tarif. Ben süt kreması ile pudra şekerini çırparak elde ettim. Oğlum karnı da tok olmasına rağmen kaç tane yedi sayamadım☺️ Malzemeler: 3 yumurta, 1.5 cup pudra şekeri, 1 cup sıvıyağ, 1 cup yoğurt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 cup un, 2 tatlı kaşığı sıvı doğal vanilya ya da 2 paket toz vanilya, 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu. Kreması için: 500 gr sıvı krema( heavy whipping cream) 1/2 cup pudra şekeri. İşe kremayı hazırlamakla başladım. Krema ile pudra şekerini derin bir kasede mikserle çırpıp katılaşınca buzdolabına kaldırıp keki yapmaya başladım. Yumurtalar ile şeker mikserde 3-4 dakika çırpılır. Diğer malzemeler eklenip akışkan bir kek hamuru elde edilir. İki ayrı dikdörtgen tepsiye yağlı kağıt serilip kek hamuru yarı yarıya paylaştırılır. Hamurun tepsi zeminine iyice yayılması ( tepsiyi kaldırıp eğip bükerek) sağlanır. 180 dereceli (385f) fırında 10 dakika pişirilir. Fırının yedinci dakikasında fırını açıp kekin üzerinde oluşan kabarcık varsa uzun çöp siş ile söndürün. 10. Dakika sonunda Fırından çıkarılıp hemen yeni bir yağlı kağıt serilip ters çevrilir kekler. Sıcakken daha kendi yağlı kağıtlarından çıkarılır. Kinder süt dilimi ebatında kesilio arasına dolaptaki kremadan sürülüp bir kat daha kapatılır. Çocuklatı kandırıp ertesi güne yemeye ikna edebilirseniz ne ala, öyle daha güzel olur ama ben ikna edemedim. Saatinde tükettiler☺️Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder