20 Ocak 2015 Salı

21 Ocak 2015

Hamur işini kontrollü ve arada bir yapma çabası dahilinde bugün, mutlaka denemeliyim dediğim, "fırında kremalı-kaşarlı patates" ile elmalı tatlının farklı bir versiyonu "elmalı kırıntı tatlısı" için kolları sıvadım.
Kremalı patates müthiş bir lezzetmiş, daha önce denememiş olmam iyi mi kötü mü bilemedim. Çok beğendim artık aklıma düştükçe yapar dururum. 
Elmalı kırıntı tatlısı da, ekişili pişmiş elmalar, kıtır kıtır hamuru derken o da bomba birşey. (Sevgili Smilena'nın kulaklarını çınlatıyor, tarifler için teşekkür ediyorum.)
Mutfakta değişik farklı birşeyler denemek, pişirmek büyük keyif. Sonrasında yediklerimizin vicdan azabı olmasa.
Örgülerden kalan parçalar, kalan ipler derken dün akşam ufak çapta bir temizlik yaptım. Uzunca bir parça başlamışım, atkı gibi, uzunluğu elverirse boyunluk gibi birşeyde olabilir, yeni bir iş edinene kadar değerlendirmelere devam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder