Birçok tarifin arasından kendime sofra dergisinin tarifi en mantıklı geldi, onu yaptım, sonuc basarılı olunca sizlerle de paylaşıyorum.
Malzemeler:
2 su bardagı pilavlık bulgur
18 su bardağı su
1 su bardağı boza
3 su bardağı toz şeker(şeker miktarını azaltabilirsiniz, ben epey azalttım)
Bulguru su ile 1 saate yakın haşlayın. Soğutmadan hemen Süzgeçten bulgurları ezerek iç özünün süzgecin altına geçmesini sağlayacak şekilde geçirin. Üstte sadece bulgurun kepekli karışımı kalmalı. Yine beklemeden bu karışımın içine bir bardak boza ve bir bardak şekeri ekleyin.
Üstünü kapatıp üç gün yani 72 saat ılık bir yerde bekleteceksiniz. Ancak her 12 saatte bir açıp şöyle bir karıştırıp gazını alacaksınız ki kabarma taşma olmasın.
3. Gün sonunda bozanız hazır, kalan şekeri damak zevkinize göre azar azar ekleyip karıştırıp buzdolabına kaldırın. Hemen içilmeyecekse şekeri katmadan buzdoabında bekletin, zira boza cabuk eksimez böylece. Tarçın ve leblebi ile servis etmeyi unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder