7 Ekim 2013 Pazartesi

7 Ekim 2013

Hamur işiyle sıkı fıkıyız şu ara. Çınar'ın beslenmesi nedeniyle haftanın belli günlerinde poğaça ve kek pişiriyorum. Besleyici değerini artırmak için kendimce eklemeler yapıyorum, ruşeym, maya gibi dereotu, susam ve çörekotu vazgeçilmezim zaten.
Bu mevsim çocukların aksırık, öksürük mevsimi. Koruyucu önlemleri alıyorum şimdiden, umarım işe yarar, zencefilli çayımızı dün kaynattım ilk defa, adaçayı gargara vs. Bahçemizdeki ayvalar da oldu. Dallar çok dolu eskiler ayva çoksa kış çetin geçer diyorlardı bakalım ne olacak.
Mutfakta vakit geçirmek, günlük koşuşturmada en çok zamanımı alan yer oldu okulla beraber. Mutfağın beni esir etmesini sevmesemde sağlıklı birşeyler hazırlayıp yedirmenin mutluluğu ve huzuru da başka birşeye benzemiyor. Birde şekliyle rengiyle sevimli birşeyler varsa o mutfakta çok daha keyifli oluyor, plastik kabım çok azdır onlara bu tapperware kapları ekledim geçtiğimiz gün, çok sevdim bunları.
Elişini neredeyse hiç yapamıyorum, varsa vaktim gezip dolaşmak istiyorum ya da arkadaşlarla biraraya gelmeyi tercih ediyorum. Buna rağmen bazen bir renk görüp dayanamayıp ip alıyorum, küçük ve çabuk biten birşeyler var aklımda yapabilirsem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder