17 Aralık 2014 Çarşamba

Sütlü Japon Ekmeği (Hokkaido Bread)

Tarifini Sevgili Esra Ç. Hanımdan aldığım bu ekmeği çok sevdik. Ekmekten öte bir lezzet. 
Malzemeler: thangzhong hamuru için 6 corba kaşığı su, 2 silme yemek kaşığı un
Hamur için; 1/4 su bardağısüt,1/4 sb krema, 1 adet büyükyumurta, 2 çorba kaşığı dolusu yumuşamış tereyağ, 1 corba kaşığı süt tozu, 1/4 sb tozşeker, 1,5 tatlı kaşığı kuru maya, 1tatlı kaşığı tuz, 2+3/4 su b. Ekmeklik un

Önce thangzong hamuru için un ve suyu küçük bir teflonda karıştırarak pişirin. Hemen koyulaşıp muhallebi kıvamına geliyor, ocaktan alın. Diğer malzemeleri de karıştırıcı miksere alıp diğer hamuru da ilk yaptığınız thangzong hamurunu da karıştırarak hazırlayın. 10-15 dakika yoğurtun. Hamur 1-1,5 saat mayalansın, ardından dört parçaya bölüp herbirini uzunlamasına açıp iki uzun ucu katlayıp ortada birleştirin, merdane ile bir daha geçin, rulo haline getirip baton kalıba yerleştirin. 30-40 dk daha myalandırın. Üzerine bir kaşık sütle çırpılmış yumurta sarısı sürüp 175 derecede 30-35 dk pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder