Keki için;
3 yumurta
1 cup toz şeker
200 gr yereyağı
1 portakal kabuğu rendesi( isterseniz koymayabilirsiniz)
1 paket vanilin
2 tatlı kaşığıkabartma tozu
2 cup un
Ustu icin file badem
Kreması:
3 su bardağı süt
2 türk kahve fincanı toz şeker
1 türk kahve fincanı un
1 limon kabuğu rendesi( isterseniz koymayabilirsiniz)
1 paket vanilin
Sari renk olmasini isterseniz cok az gida boyasi
Hepsi karistirilarak ocakta tencerede karistirarak pisirmek suretiyle krema yapilacak.
Dolgu için: 2 adet dilimlenmiş muz
Kek hamuru icin şeker ve yumurta mikserde 5 dk kadar çırpılır. Erimis tereyagi ve diger malzemeler eklenir. Yaglanmis kelepceli kaliba dokulup uzerine file badem serptikten sonra 180 derecede pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder