6 Nisan 2012 Cuma

SANTRALİSTANBUL, NAM-I DİĞER BİZİM MEKAN

Geçtiğimiz cumartesi kahke ile başladık kahvaltıya...
Doğru isim kahke miydi tam hatırlayamıyorum Hatay günlerinde görüp aldığımız bu gevrek lezzetin adı...
IMG_0256





Sonrasında ise epeydir uğramadığımız, uğrasak bile çimlerine uzanıp yatamadığımız bizim mekana bıraktık kendimizi...
IMG_0314



Özlemişiz... Dergimizi de aldık oracıkta ki kitapçıdan


  IMG_0295

Ordan doğru eve gelip, çocukları uyutup, aklımın bir köşesini bıraktığım Hatay günlerine aktık annem ile... İpek kozasından tacımı bir önceki ziyarette aldığım mekan... 

IMG_0325

Halaylar karşıladı bizi....

  IMG_3190IMG_3195

Künefenin yapılışına en başından itibaren şahitlik ettik. 
Kadayıfın yapılışını görmüş müydünüz daha önce? Dönen bir sacın üzerine dökülüyor hamur incecik... Hemencecik pişiyor saniyeler içerisinde... Kadayıf hazır...
IMG_3198IMG_3213

Ve kadayıfın peynir, tereyağı, fıstık ve şerbet ile buluştuğu mutlu son... 


IMG_3218

Yiyemediğim ama aklımın bir köşesine not ettiğim Saç Oruğu; İçli köftenin yatay hali sanki... 

IMG_3221

Bir uyarı yapmalıydım sanki, aç olanlar kesinlikle okumamalı bu yazıyı...


IMG_3225IMG_3227

Hatay biz seni yine bekliyoruz mekana, gel yine olur mu? 

IMG_3233

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder