Geçtiğimiz cumartesi kahke ile başladık kahvaltıya...
Doğru isim kahke miydi tam hatırlayamıyorum Hatay günlerinde görüp aldığımız bu gevrek lezzetin adı...
Sonrasında ise epeydir uğramadığımız, uğrasak bile çimlerine uzanıp yatamadığımız bizim mekana bıraktık kendimizi...
Özlemişiz... Dergimizi de aldık oracıkta ki kitapçıdan
Ordan doğru eve gelip, çocukları uyutup, aklımın bir köşesini bıraktığım Hatay günlerine aktık annem ile... İpek kozasından tacımı bir önceki ziyarette aldığım mekan...
Halaylar karşıladı bizi....
Künefenin yapılışına en başından itibaren şahitlik ettik.
Kadayıfın yapılışını görmüş müydünüz daha önce? Dönen bir sacın üzerine dökülüyor hamur incecik... Hemencecik pişiyor saniyeler içerisinde... Kadayıf hazır...
Ve kadayıfın peynir, tereyağı, fıstık ve şerbet ile buluştuğu mutlu son...
Yiyemediğim ama aklımın bir köşesine not ettiğim Saç Oruğu; İçli köftenin yatay hali sanki...
Bir uyarı yapmalıydım sanki, aç olanlar kesinlikle okumamalı bu yazıyı...
Hatay biz seni yine bekliyoruz mekana, gel yine olur mu?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder