İşten eve geldiğimde bir ekmek makinesi karşılıyordu beni...
Envai çeşit ekmek defalarca pişti, makine ile gelen kitapçıkta ki ekmek tariflerinin %80i denendi neredeyse. Kitapçığın arka sayfalarındaki kek tarifleriyle ise başka bir boyuta geçildi.
Esasında ekmek makinesi olan alet bizim evde artık bir kek makinesine dönüşmüştü.
Haftada ortalama üç kez çalışıyor kendisi...
Kahveler işin ustasından
Tarifimiz artık hafızama kazındı.
Orjinal tarifi daha önce yazmıştım, bu tarifte bir değişiklik yapıp ya da yapmayıp sadece kayısı parçaları ilave ediyoruz. Eğer vaktim müsaitse limonu rendelemeyi ihmal etmiyorum. Keke çok ama çok güzel bir tat katıyor. Kayısı ile de gayet güzel gidiyor düşüncenin aksine...
Keki illa ki meyveli isteyen eşim kayısıları seve seve minik hale getiriyor kullanıma hazır bir kavanoz dolusu bekliyor.
Bu kekleri dün ince ince dilimler haline getirince biskotti geldi aklıma, yeniden fırına atsam biskotti olacaklarını düşünüyorum. İlk deneme sonrasında paylaşacağım sonucu. Sadece dakika ayarı yapmak gerekiyor sanırım.
KAYISILI KEK
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 Paket vanilya
- 1 + 1/2 su bardağı un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 çay bardağı dolusu kayısı parçaları(günkurusu-esmer olanı)- minik zar büyüklüğünde+2 yemek kaşığı un(ekstradan)
- Arzuya göre 1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu ve suyu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder