Iste tarif: 1,5 cup( elinizdeki bardak ya da kupa) ilik hatta biraz sicak sut,
2 yumurta(birinin sarisi pogaca uzerine surulecek)
1 cup siviyag,
2 tatli kasigi tuz,
3 yemek kasigi tozseker,
4 cup un ve
2 tatli kasigi kuru maya.
Bu malzemelerle hamur yogurulup mayalanmasi icin bekletilir ya da malzemeler ekmek makinesinin haznesine konup hamur modunda calistirilir. Bu arada siz de 2 patatesi suda haslayip soyup ezdikten sonra az siviyagda kavurdugunuz dogranmis soganlara ekleyin. Tuz ekip biraz da tatli tozbiber az salca ilavesiyle az daha kavrulur. Icimiz hazir, hamur da mayalandi, simdi hamurdan parcalar alip elinie acip icine harc koyup kapatip muffin kaliplarina koyalim. Hamur elinize yapisiyor olacak, elinize siviyag dokup oyle acacaksiniz. Kapattiginiz hamur kismi alta gelecek. Patatesli harc sicak olunca hemen yine kapariyor kaliptayken.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder