29 Mayıs 2014 Perşembe

Muffin Kalıbında Patatesli Poğaça

Sanirim tum pogacalarimi artik muffin kalibinda yapacagim. Bu ara favorim ise patatesli, son iki hafta icinde ucuncu yapisim. Tam olcuyu tutturup yine makineye yogurtuyorum.
Iste tarif: 1,5 cup( elinizdeki bardak ya da kupa) ilik hatta biraz sicak sut, 
2 yumurta(birinin sarisi pogaca uzerine surulecek) 
1 cup siviyag, 
2 tatli kasigi tuz, 
3 yemek kasigi tozseker, 
4 cup un ve 
2 tatli kasigi kuru maya. 

Bu malzemelerle hamur yogurulup mayalanmasi icin bekletilir ya da malzemeler ekmek makinesinin haznesine konup hamur modunda calistirilir. Bu arada siz de 2 patatesi suda haslayip soyup ezdikten sonra az siviyagda kavurdugunuz dogranmis soganlara ekleyin. Tuz ekip biraz da tatli tozbiber az salca ilavesiyle az daha kavrulur. Icimiz hazir, hamur da mayalandi, simdi hamurdan parcalar alip elinie acip icine harc koyup kapatip muffin kaliplarina koyalim. Hamur elinize yapisiyor olacak, elinize siviyag dokup oyle acacaksiniz. Kapattiginiz hamur kismi alta gelecek. Patatesli harc sicak olunca hemen yine kapariyor kaliptayken.
Bitirince uzerlerine keskin bicak ile arti isareti yapabilirsiniz. Ardindan yumurta sarisi ve susam ya da hashas tohumu serpip 180 dereceli(Amerika icin 375F) firinda pisirin. 20-25 dk kadar suruyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder