17 Haziran 2014 Salı

Çikolatalı Hindistancevizli Kek

Çikolatalı Hindistancevizli Kek
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 cup toz şeker
1/2 cup sıvıyağ
1/2 cup süt
6 yemek kaşığı kakao
1/2 cup damla çikolata
1/2 cup hindistancevizi rendesi
2 cup un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı karbonat

Once yumurtalar mikserle biraz çırpılır. Sonra şeker eklenerek yüksek devirde 2-3 dakika daha çırpılır. Sıvıyağ, kakao, damla çikolata(hershey marka çikolatalar mükemmel oluyor), süt, hindistancevizi eklenir çırpılır, en son elenmiş un, karbonat ve kabartma tozu eklenerek tereyağ ya da margarin ile yağlanmış kalıba dökülür. 180 dereceli fırında pişirilir. Kürdan testi yapılarak yarım saat kadar pişirilir, kürdan testini yapmak için fırını açmadan yarım saat pişmesini bekleyin. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Kek iyice soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkartılır. Ben kelepçeli kalıpta pişirip rahatça çıkarıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder