Bu tarifi 8 senedir yapıyorum, beni hiç üzmedi, hüsrana uğratmadı.
Buraya da artık tarifini almak şart oldu.
Limonlu cheesecake yazıverince çıksın hemen diyerek aldım buraya.
Oğlumun ve eşimin doğumgünü için iki katlı hale getirdim.
26 cm ve 18 cm kalıp kullandım bunun için.
Geriye hiç dilim artmamış olması da tarifin en büyük referansı sanırımJ
Aşağıdaki malzemeler 26 cm kalıp içindir.
Ortalama 12 kalın dilim ya da 18 ince dilim elde edersiniz.
Malzemeler:
Tabanı için 1,5 paket burçak bisküvi yaklaşık 200 gr kadar
100 gr margarin ya da tereyağı
Kreması için:
1 su bardağı toz şeker
3 paket krema peyniri (600 gr)
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta(buğday yada mısır)
1 paket vanilya
2 yumurta
1 paket süt kreması (200 ml)
1 limonun suyu ve kabuğunun ince rendesi
Yapılışı: Önce kelepçeli kalıbınızı aliminyum folyo ile kaplayın. Kalıbın çapı size kalmış. Ben 26 cm çapında kullandığım zaman resimdeki dilim kalınlığında oluyor. Daha dar kalıpla çalışırsanız daha yüksek dilim elde edersiniz.
Bisküvileri rondoda un haline getirin. Eritip ılıttığınız tereyağı ile un halindeki bisküvileri ovalayın, elinizle yoğurup, sıkarak tutmasını sağlayın. Kelepçeli kalıbınızı alüminyum folyo ile kaplayın, sadece tabanının kaplamanız da yeterli olur.
Bu karışımı kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın. Yanlara doğruda yükselti yapın. Tabanımız hazır, buzdolabına kaldırın. Yarım saat kadar beklesin. Siz bu esnada kremayı hazırlayın.Peynir ile şekeri iyice pütürsüz olana kadar mikser ile düşük hızda çırpın. Ardından vanilyayı, nişastayı ekleyip, çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Kremayı ekleyerek çırpın. Limon suyu ile rendesini de en son ekleyip çırptıktan sonra kalıba bu karışımı yayın. Bıçak ile üstünü düzeltin, Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri pembeleşip hafif kızarana kadar pişirin. (45 dakika kadar) Fırından hemen çıkarmayın, iyice soğusun ondan sonra çıkarın. Yoksa kekiniz çökebilir yada çatlayabilir. İyice soğusun sonra buzdolabına kaldırın. 1 gece buzdolabında bekletin, daha fazla beklese de olur, buzdolabı 1-2 gün sonra daha lezzetli olur böylece.
Kalıptan çıkarıp servis yapın
Afiyet Olsun..
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder