23 Eylül 2012 Pazar

TİRAMİSU TART


18-IMG_0583Her güne bir tarif ile gidiyoruz hadi hayırlısı bakalımJ

Tiramisu tart çok ama çok beğenildi. Oysa ki o kadar kolay ve pratikti ki.

Pratik olmasını sağlayan ise hazır tabanı.

Bu tabanlardan her Avrupa’ya gidişimizde paket paket alıp geliyorum. Bütün marketlerde(Aldi, Lidl, Dia, Copp) oluyor. Son gidişimizde 8-9 tane sığdırabildim ancak çantama ve geriye sadece bir tane tabanım kaldıL

Tabanı evde de yapmak mümkündür pek tabi ama kekimsi bir dokusu olduğu için tart kalıbından çıkar mı tam emin değilimL

Malzemeler:
1 adet kekimsi tart tabanı
Tabanı Islatmak için;
½ su bardağı sıcak su
½ su bardağı soğuk ya da ılık süt


Krema için:
2 su bardağı süt
1,5 türk kahve fincanı toz şeker
1,5 türk kahve fincanı un
1 yumurta
1/2 paket labne peyniri

Üstünü süslemek için 1 yemek kaşığı kadar kakao
41-IMG_0581

Önce tabanı ıslatmak için yarım su bardağı sıcak su içine 1 dolu tatlı kaşığı granül kahve(Nescafe) ekleyip çözdürdükten sonra yarım bardak da üzerine süt ekleyin.
Bu karışım ile kekin her tarafını ıslatın.
Labne hariç diğer malzemeleri karıştırıp ocağın üzerine alıp muhallebi halini alana kadar pişirin. Yoğun hali alır almaz ocaktan alıp kremanın ılımasını sağlayın. Labneyi ekleyerek mikser ile son bir kez daha çırpın.  Bu karışımı tart tabanının boşluğuna döküp buzdolabında soğumasını, bu sayede lezzet kazanmasını sağlayın. Çünkü Tiramisu da Cheesecake gibi soğudukça lezzet kazanıyor. Servis etmeden önce üzerine kakao eleyin. Dilerseniz üzerine önce damla çikolata serpip sonra üzerine kakao elerseniz daha güzel bir görünüm elde edersiniz(arkadaşımın tavsiyesi) 

42-IMG_0584

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder