12 Nisan 2013 Cuma

Tahinli Kurabiye

Çok severim...
Tahini ve tüm tahinli mamulleri...
Kaşık kaşık tahin yediğim de bir gerçek.
Bu şartlarda tahinli kurabiyenin benim için önemi büyüktür.
Tahinli kurabiyenin tarifini arşivime yazmak da bir şart...

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz kuruyemiş( ceviz, badem ya da fındık, hepsi de oluyor ayrı ayrı)
1 paket vanilya
Yaklaşık 4,5 su bardağı un

Un hariç malzemeleri karıştırıp azar azar unu da ilave edin. Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları koparıp yuvarlak yapın yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Ben üzerlerine çatalla desen çıkardım. 180 dereceli fırında 20 dk pişirin. Başta yumuşak görünen kurabiyeler soğuyunca sertleşecekler. Pişmedi diye fazla pişirmeyin dikkat.

Bu malzemelerle iki büyük tepsi kurabiye oluyor. Bir kaç hafta bayatlamadan duruyor rahatlıkla. Aklınıza düştükçe birer birer yiyebilirsiniz:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder