1. Ellerinizi yıkayınız ve bebeğinizle rahat bir yere oturun.
2. Bebeğin ağzında pamukçuk olmaması için günde bir kere göğsünüzü temiz su ile silin, ya da duş alın. Meme ucu yara olmasın diye memeniz alışana kadar her emzirme sonrasında meme ucu kremi sürün. Ben Lansinoh krem kullanmıştım. Bepanten de sürebilirsiniz ancak her emzirme öncesinde karbonatlı su ve sonra temiz su ile bepanten kremi temizlemeniz gerekiyor.
3. Bebeğinizin yüzü ve bedeni size dönük olacak şekilde oturun. Göbek göbeğe değecek şekilde emzirin. Bebeğinizin başını kolunuzun iç kısmına yerleştirin. Aynı kol ve elle bebeğiniin omuz ve poposundan destekleyin.
4. Elinizle göğsünüzü alttan tutun. Bu bebeğin ağzına memenin ağırlık yapmasını engeller.
5. Bebeğiniz ağzını açınca meme ucunu ve etrasındaki kahverengi kısmı bebeğinizin ağzına yerleştirin. Alt dudağın dışa kıvrık olmasına dikkat edin. Bebek sadece meme ucunu tutarsa süt doğru bir şekilde akmayacaktır.
6. Her iki memeyi de 10’ar dakika emzirin. Bir sonraki seferde hangi memede kaldıysa ondan başlayın. Bebek bir memede uyuya kalırsa diğerini kısa bir süre sonra tekrar vermeyi deneyin. Bebek uyanamazsa veya sadece tek meme emdiyse diğerini o kadar sağın. Fazla şişkinlik yoksa bir sonraki emme saatinde emmediği ile başlayın.
7. İlk aylarda ne zaman isterse verin. Günde bu 20 hatta 30 kez bile olabilir. Ancak hazımsızlığı önlemek için 2 ay sonrasında gündüz 2 saat ara ile, her iki memeyi de maksimum 10ar dakika verin. Gece 4 saat ara ile kilo alması için emzirin. Gece uyanmazsa uykusunu kaliteli alması için 2 aydan sonra uyandırmayın, istemezse beslemeyin.
Kaynak: Hasanpaşa Sağlık Ocağı bilgi kağıdı ve kendi deneyimlerim. Emzirme danışmanlığı için Ocak Tel: 0216 340 04 64
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder