Karbonatlı su
Bir bardak içme suyu içine bir yemek kaşığı karbonat atın, erisin. Her seferine diş fırçasını bu suya batırarak dişlerinizi fırçalayın.
Naneli Diş Tozu
2 yemek kaşığı karbonat (saf sodyumbikarbonat kullanın)
1 çay kaşığı iyi öğütülmüş deniz tuzu
5-10 damla organic nane yağı (Nerolinn – http://www.nerolinn.com/ )
Karbonat ve diş etleri
Karbonat ağızı alkalize eder. Ağzımız çok asidik olduğunda diş çürükleri meydana gelebilir. Ağız çok bazik (alkalin) olduğunda ise diş eti hastalıklarına yol açabilir. Bazı kaynaklar karbonatın diş etlerini zedelediğini söylerken, diğerleri diş ağrılarını karbonatla tedavi ettiklerinden bahsetmektedirler.
Bitkisel Diş ve Diş Eti tozu
Tüm bitkileri aktardan alıp kahve öğütücüsünde öğütün. Tarif usta botanikçi Dr. John Christopher’a ait.
3 kısım meşe kabuğu
6 kısım mutfak otu kökü
3 kısım at kuyruğu bitkisi
1 kısım lobelya
1 kısım karanfil
3 kısım nane
Uzun süreli bitkisel diş tozu kullanımı sonradan temizlenebilir bir diş rengi değişikliğine yol açabilir. Bu formülü karbonatlı toz ile dönüşümlü kullanabilirsiniz. Bitkisel toz aynı zamanda diş eti tedavisinde de diş eti üzerine koyarak kullanılabilir.
Not: Diş doktorumun blogumu okuyup bana hatırlatması üzerine ek yapayım... Diş taşlarımı özellikle diş aralarındakileri temizlettikten sonra diş aralarında çekilmiş ve şişmiş olan olan diş etlerim tekrar uzun ve normal şekillerine döndüler :)
Diş İpi
Diş ipi kullanırken Oral-B Satin Tape tercih edin. Tape yazanlar daha yumuşak olup diş etlerine daha az zedeleme yapar. Floss diş ipleri ise dikkatli kullanmazsanız diş etlerinizi kesebilir, kanatabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder