http://www.beslenmebulteni.com/
Son birkaç senedir yabancı sağlık sitelerinde ve yayınlarında okuduğum yazıları beslenmebulteni.com sitesinde Türkçe yayınlanıyor görmek beni mutlu ediyor. Özellikle sitenin İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın tarafından hazırlanması ciddiyetini artırıyor.
Türkiye’nin sağlık, gıda ve tıpla ilgili gerçekleri su yüzüne dökmeye çalışan bu siteye mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.
Siteden okuduklarımdan aldığım notlar şöyle:
-Market yoğurtlarının üzerindeki kaymak margarin enjekte edilerek yapılıyor.
Bakın...
-Pastörize ve UHT Kutu sütler bağışıklık sistemi hastalıklarına yol açıyor.
Bakın...
-Yeşil yapraklı sebzelerden süte göre daha fazla kalsiyum alırız. Beslenmebulten.com’daki “Kutu Süt Savaşları” dosyasından bir bölüm:
“Gerçi sütün içinde yüksek miktarda kalsiyum vardır ama fosfor miktarı da yüksek olduğu için kalsiyum/fosfor oranı 1:1 gibi düşüktür. Halbuki bu oranın anne sütünde de olduğu gibi 2:1 ya da daha fazla olması gerekir. Oranın 1:1’e yakın olması kalsiyum emilimini ciddi şekilde bozar. Birçok yeşil yapraklıdaki oran ise yaklaşık 2:1 gibi oldukça iyi bir orandır. Yani birçok yeşil yapraklıda en az süt kadar kalsiyum vardır. Üstelik sütteki kalsiyum bağırsaklardan iyi emilmezken yeşilliklerdeki gayet iyi emilir. Ama ne yazık ki halk sağlığını düşünen! hiçbir firma ya da kuruluş “ Yeşillik yiyin. Kemiklerinizi kuvvetlendirin” diye kampanyalar yapmamaktadır.”
-Otizm sebepleri arasında aşıların da sebep olduğu ağır metal zehirlenmeleri yatıyor.
Bakın...
Son birkaç senedir yabancı sağlık sitelerinde ve yayınlarında okuduğum yazıları beslenmebulteni.com sitesinde Türkçe yayınlanıyor görmek beni mutlu ediyor. Özellikle sitenin İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın tarafından hazırlanması ciddiyetini artırıyor.
Türkiye’nin sağlık, gıda ve tıpla ilgili gerçekleri su yüzüne dökmeye çalışan bu siteye mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.
Siteden okuduklarımdan aldığım notlar şöyle:
-Market yoğurtlarının üzerindeki kaymak margarin enjekte edilerek yapılıyor.
Bakın...
-Pastörize ve UHT Kutu sütler bağışıklık sistemi hastalıklarına yol açıyor.
Bakın...
-Yeşil yapraklı sebzelerden süte göre daha fazla kalsiyum alırız. Beslenmebulten.com’daki “Kutu Süt Savaşları” dosyasından bir bölüm:
“Gerçi sütün içinde yüksek miktarda kalsiyum vardır ama fosfor miktarı da yüksek olduğu için kalsiyum/fosfor oranı 1:1 gibi düşüktür. Halbuki bu oranın anne sütünde de olduğu gibi 2:1 ya da daha fazla olması gerekir. Oranın 1:1’e yakın olması kalsiyum emilimini ciddi şekilde bozar. Birçok yeşil yapraklıdaki oran ise yaklaşık 2:1 gibi oldukça iyi bir orandır. Yani birçok yeşil yapraklıda en az süt kadar kalsiyum vardır. Üstelik sütteki kalsiyum bağırsaklardan iyi emilmezken yeşilliklerdeki gayet iyi emilir. Ama ne yazık ki halk sağlığını düşünen! hiçbir firma ya da kuruluş “ Yeşillik yiyin. Kemiklerinizi kuvvetlendirin” diye kampanyalar yapmamaktadır.”
-Otizm sebepleri arasında aşıların da sebep olduğu ağır metal zehirlenmeleri yatıyor.
Bakın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder